luni, 25 martie 2013

Reteta marinata de crap

Reteta marinata de crap

Ingrediente - Reteta marinata de crap:

- 1 kg crap,
- 3 linguri ulei,
- 2 linguri făină,
- sare,
- 1 ceaşcă oţet,
- 1 ceaşcă apă,
- 3-4 boabe ienibahar,
- 2-3 foi de dafin,
- 1 lingura zahăr,

Mod de preparare - Reteta marinata de crap:

Crapul, curăţat şi spălat, se taie în bucăţi, se sărează şi se lasă să stea astfel o jumătate de oră. Se usucă fiecare bucată cu un şervet curat, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins, pe ambele părţi, la foc mic. Bucăţile de crap rumenite frumos se aşază într-un castron sau într-un borcan şi se toarnă peste ele oţetul care a dat cîteva clocote împreună cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin şi zahărul.
Cînd se toarnă peste peşte, oţetul trebuie să fie rece. Se serveşte după 2-3 zile.
Secret: Dacă sosul este prea acru, se adaugă puţină apă fiartă, sau dacă mai trebuie acrit, se mai adaugă puţin oţet fiert şi răcit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare