duminică, 7 aprilie 2013

Reteta cornulete de post cu bors

Reteta cornulete de post cu bors

Ingrediente - Reteta cornulete de post cu bors:


- 250 g făină,
- 150 ml untdelemn,
- 100 ml borş,
- 25 g drojdie,
- 1/2 linguriţă sare,
- 25 g zahăr,
- coajă rasă de la 1/2 lămiie,
- un plic cu zahăr vanilat
- pt umplutura marmelada sau rahat.

Mod de preparare - Reteta cornulete de post cu bors:


Intr-un lighenaş, drojdia se freacă cu zahărul pînă cînd se lichefiază, apoi se adaugă untdelemnul, sarea, borşul, coaja de lămîie şi, la sfîrşit, făina. După ce se frămîntă bine cu mîna,6—7 minute, aluatul se lasă, într-un loc călduţ, să crească, circa 30 minute, pînă ce îşi dublează volumul. Se pune, apoi, pe o foaie de nailon, presărată cu puţină făină şi se modelează în formă de sul mai gros, care se taie în 6 bucăţi egale; fiecare bucată se modelează în formă de minge. Aluatul este elastic, se lucrează uşor. Fiecare bucată se întinde, cu sucitorul, în formă rotundă, de mărimea unei farfurii întinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cuţitul, trecut prin făină, în jumătate, apoi în sferturi şi fiecare sfert în trei triunghiuri; se obţin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecrui triunghi se pune cîte 1/2 linguriţă cu marmeladă mai vîrtoasă sau cubulete de rahat şi apoi triunghiu­rile se rulează de la bază spre vîrf, obţinîndu-se cornuleţe. Acestea se aşază în tavă neunsă, cu distanţă de l/2 cm între ele şi se lasă să crească 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20—25 minute, pînă cînd se rumenesc puţin.
Nu cresc prea mult, dar sînt foarte fragede şi gustoase. Se trec fierbinţi prin zahăr pudră, amestecat cu zahăr vanilat. Rezultă 72 cornuleţe

Reteta cornulete de post cu bors , Reteta cornulete de post cu bors , Reteta cornulete de post cu bors

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare