joi, 4 aprilie 2013

Retete de post - Reteta fasole batuta

Retete de post - Reteta fasole batuta

Ingrediente - Retete de post - Reteta fasole batuta:

- 500 g fasole boabe uscată,
- 3 l apă,
- 2 cepe mari,
- 3-4 linguri ulei,
- 1 linguriţă boia de ardei,
- usturoi pisat (facultativ),
- sare,
- murături.

Mod de preparare - Retete de post - Reteta fasole batuta:

Fasolea se alege, se spală şi se pune fasolea in apa de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea cîteva clocote, apoi se scurge apa, înlocuind-o cu altă apă caldă. Din nou se lasă să dea cîteva clocote şi se scurge apa. Această operaţie de schimbare a apei se repetă de trei ori. În ultima apă se lasă fasolea
să fiarbă pînă ce este bine fiartă şi bobul poate fi strivit cu uşurinţă între degete. Se strecoară şi se paseaza.
Se prăjeşte ceapa tăiată peştişori şi se lasă să se rumenească frumos, adăugînd şi boiaua de ardei.
Fasolea pasata se pune într-o cratita scurgînd peste ea tot uleiul rămas după prăjirea cepei. Se freacă apoi la foc mic cu lingura pînă se obţine o pastă spumoasă (dacă pasta pare a fi prea groasă, se poate subţia cu puţină zeamă în care a fiert fasolea), se sărează şi se adaugă usturoiul pisat.
Se aşază fasolea bătută pe farfurie, se presară peste ea ceapa prăjită şi se garniseşte de jur împrejur cu bucăţi de castraveţi acri, gogoşari sau alte murături.
Retete de post - Reteta fasole batuta , Retete de post - Reteta fasole batuta , Retete de post - Reteta fasole batuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare