marți, 21 mai 2013

Reteta dulceata de fragi

Reteta dulceata de fragi

Ingrediente - Reteta dulceata de fragi

- 1 kg zahăr,
- 3 pahare apă,
- 750 g fragi,
-  zeama de la două lămîi.

Mod preparare - Reteta dulceata de fragi

Se curăţă fragii de codiţe, se stropesc cu zeama de la două lămîi şi se ţin astfel timp de o oră. Se pune zahărul la legat, curăţind siropul de impurităţi (spuma care se formează). Cînd siropul este bine legat, se pun fragii şi se lasă să fiarbă dulceaţa pînă se leagă bine, curăţind mereu spuma care se formează. Se ia de pe foc se acoperă cu un şervet ud şi stors şi se lasă astfel pînă se răceşte. Apoi se pune cu atenţie în borcane, să nu se strivească fructele.
La fel se poate prepara si dulceata de capsune.
Secret Dulceata de fragi: Cînd zahărul este aproape legat, se şterg pereţii vasului cu un şervate muiat în apă, ca să nu rămînă spumă de zahăr depusă, aceasta contribuind în mare măsură la zaharisirea dulceţii. Este de preferat să se întrebuinţeze zahăr cubic.
Reteta dulceata de fragi , Reteta dulceata de fragi , Reteta dulceata de fragi

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare