marți, 2 iulie 2013

Reteta prajitura Alba ca Zapada

Reteta prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente - Reteta prajitura Alba ca Zapada

Blat: 
- 200g zahar,
- 100 ml ulei,
- 60 ml lapte,
- 2 oua,
- 1 praf de copt,
-  500g faina de grau,
- 10 g sare

 Crema: 
- 300g unt,
- 500 ml lapte,
- 250 g zahar pudra,
- 60g faina,
- coaja de la 3 lamai,
- 50g zahar pudra pt pudrat.

Mod preparare - Reteta prajitura Alba ca Zapada

Pt aluat se freaca bine ouale cu zaharul, se dauga uleiul, laptele, sarea si praful de copt stins. Se incorporeaza faina cat cuprinde dar nu mai mult de 500g. Din aluatul rezultat se fac 4 - 5 foi care se coc pe dosul tavii.
Pt crema se freaca untul cu zaharul si coaja de lamaie. Intre timp se dizolva faina in putin lapte caldut. Restul de lapte se pune la fiert si cand da in clocot se incorporeaza faina dizolvata. Se fierbe pe foc 10 -15 min amestecand continuu. Se ia de pe foc si se continua amestecarea pana se raceste, apoi se adauga untul dinainte pregatit. Se monteaza foile cu crema si la sfarsit se pudreaza cu zahar pudra.
Secret Reteta prajitura Alba ca Zapada: Se serveste a doua zi.
Reteta prajitura Alba ca Zapada , Reteta prajitura Alba ca Zapada , Reteta prajitura Alba ca Zapada

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare