duminică, 7 iulie 2013

Reteta prajitura televizor

Reteta prajitura televizor

Ingrediente - Reteta prajitura televizor

Foi negre:
- 50g unt,
- 50g zahar,
- 250g faina,
- 100 ml lapte,
- 1 lingura cacao,
- praf de copt.

Blat:
- 5 oua,
- 5 linguri zahar,
- 7 linguri faina.

Crema:
- 3 linguri faina,
- 150 ml lapte,
- 200g unt,
- 200g zahar pudra,
- 2 lamai.

Mod preparare - Reteta prajitura televizor

Pentru foile negre se freaca untul cu zaharul se adauga laptele in care s-a dizolvat praful de copt se amesteca si se incorporeaza faina si cacaoua. Se framanta bine, din aluatul rezultat se fac doua foi care se coc pe dosul tavii de aragaz presarate cu faina. Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, se bat din nou pana se intareste spuma, se incorporeaza galbenusurile si faina doar prin rasturnare cu lingura. Nu se foloseste mixerul. Pentru crema se dizolva faina in lapte si se fierbe pe foc mestecand continuu pana se ingroasa. Untul tinut la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si se incorporeaza in amestecul de lapte si faina dupa ce acesta s-a racit. La sfarsit se adauga zeama si coaja de la lamai se omogenizeaza si se monteaza astfel: pe un platou se azeaza prima foaie neagra, se adauga jumatate din vrema, la mijloc asezam blatul urmat de cea de-a doua jumatate de crema si deasupra cea de-a doua foaie neagra.Daca se doreste se poate glazura deasupra. Se da la rece si se serveste a doua zi taiata patratele. Arata foarte bine in sectiune.
Secret Reteta prajitura televizor: Inainte de coacere foile negre se inteapa din loc in loc cu furculita ca sa creasca uniform.
Reteta prajitura televizor , Reteta prajitura televizor , Reteta prajitura televizor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare