joi, 5 septembrie 2013

Reteta pateu din ficat de pasare

Reteta pateu din ficat de pasare

Ingrediente - Reteta pateu din ficat de pasare

- 1 ficat de gîscă sau 2–3 ficaţi de găină,
- 2 cepe (după plac),
- 150 g unt,
- gogoşari,
- castraveţi acri,
- 1 ou.

Mod preparare - Reteta pateu din ficat de pasare

Intr-o cratita se pun cepele taiate în patru,  împreună cu o lingură de unt, ficatul şi cîteva linguri de apă. Vasul acoperit se lasă să fiarbă pînă cînd scade toata apa. Se lasă să se răcească, apoi ficatul fiert şi ceapa se dau prin maşina de tocat, se aşază într–un castron şi se freacă cu restul de unt pînă ce devine o pastă untoasă, fără zgrunţuri. Se sărează şi se aşază pe o farfurie, netezind cu ajutorul unui cuţit.
Secret Reteta pateu din ficat de pasare: Se garniseşte cu gogoşari, castraveţi acri şi rotogoale de ou răscopt.
Reteta pateu din ficat de pasare , Reteta pateu din ficat de pasare , Reteta pateu din ficat de pasare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare