vineri, 31 mai 2013

Reteta salata de telina cu mere

Reteta salata de telina cu mere

Ingrediente - Reteta salata de telina cu mere

- 2–3 ţeline,
- 2–3 mere,
- 1 morcov,
 - 2 linguri ulei,
 - oţet (după gust),
 - sare.

Mod preparare - Reteta salata de telina cu mere

Ţelina si morcovul curăţate şi spălate se da pe razatoarea cu gauri mari.Se adauga apoi merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul,otetul si sarea.
Secret Reteta salata de telina cu mere: Pentru un plus de gust se poate adauga miez de nuca maruntit si pt cin eprefera maioneza.
Reteta salata de telina cu mere , Reteta salata de telina cu mere , Reteta salata de telina cu mere

marți, 28 mai 2013

Cum se prepara urda din lapte de oi

Cum se prepara urda din lapte de oi



Zerul care s-a scurs, după închegarea laptelui pentru oricare brînză,.se pune în căldare de aramă sau în alt vas potrivit. Zerul se încălzeşte la foc mic, pînă cînd începe să se adune deasupra urda coagulată (sînt substanţe albuminoide care rămîn în zer), fără să fiarbă deloc în clocot (zerul rămînînd clar, de culoare gălbuie). Urda se ridică imediat cu lingura găurită şi se pune într-o găleată, dacă este în cantitate mai mare şi, apoi, în săculeţ de tifon (sau direct în săculeţ), care se va agăţa de un cui ca să se scurgă bine de zer. Urda nu trebuie să se înfierbînte prea mult, căci se va întări şi va deveni nisipoasă. De asemenea, dacă vasul în care se prepară urda este subţire, nu se va aşeza direct pe flacără, ci pe un grătar, ca să nu se afume zerul, transmitînd acest defect urdei.
Cum se prepara urda din lapte de oi , Cum se prepara urda din lapte de oi , Cum se prepara urda din lapte de oi

marți, 21 mai 2013

Reteta salata Primavara

Reteta salata Primavara

Ingrediente - Reteta salata Primavara

- 5–6 buchete salată verde,
- 2 legături ridichi de lună,
- 1 legatura  morcov,
- 4 cartofi mari,
- 3 ouă răscoapte,
- 2 legături ceapă verde,
- 1 pahar smîntînă,
- ½ linguriţă zahăr pudră,
- 1 lingură zeamă de lamaie sau oţet,
- sare.

Mod preparare - Reteta salata Primavara

Se spală salata, serupe bucatele, se aşază în salatieră, se adauga morcovii, ridichile şi cartofii fierţi, totul tăiat felii subtiri ceapa spălată şi tăiată şi ouăle răscoapte tăiate felii rotunde. Smîntîna se amestecă cu zeama de lămîie, zahărul şi sarea.
Cu cinci minute înainte de a fi servită la masă, se amestecă legumele cu sosul de smîntînă.
Secret Reteta salata Primavara: Această salată se poate prepara cu maioneză în loc de smîntînă. În acest caz la salată se pun numai două răscoapte tăiate felii, iar din alte două se face maioneza.
reteta salata Primavara , reteta salata Primavara , reteta salata Primavara

Reteta dulceata de fragi

Reteta dulceata de fragi

Ingrediente - Reteta dulceata de fragi

- 1 kg zahăr,
- 3 pahare apă,
- 750 g fragi,
-  zeama de la două lămîi.

Mod preparare - Reteta dulceata de fragi

Se curăţă fragii de codiţe, se stropesc cu zeama de la două lămîi şi se ţin astfel timp de o oră. Se pune zahărul la legat, curăţind siropul de impurităţi (spuma care se formează). Cînd siropul este bine legat, se pun fragii şi se lasă să fiarbă dulceaţa pînă se leagă bine, curăţind mereu spuma care se formează. Se ia de pe foc se acoperă cu un şervet ud şi stors şi se lasă astfel pînă se răceşte. Apoi se pune cu atenţie în borcane, să nu se strivească fructele.
La fel se poate prepara si dulceata de capsune.
Secret Dulceata de fragi: Cînd zahărul este aproape legat, se şterg pereţii vasului cu un şervate muiat în apă, ca să nu rămînă spumă de zahăr depusă, aceasta contribuind în mare măsură la zaharisirea dulceţii. Este de preferat să se întrebuinţeze zahăr cubic.
Reteta dulceata de fragi , Reteta dulceata de fragi , Reteta dulceata de fragi

Retete populare