luni, 18 februarie 2013

Reteta sufleu de spanac cu parmezan

Reteta sufleu de spanac cu parmezan


Ingrediente - Reteta sufleu de spanac cu parmezan:

- 1 kg spanac,
- 1 lingură făină,
- 1 pahar smîntînă,
- 3 linguri parmezan(caşcaval sau brînză de oi),
- 2 linguri unt,
- 3 ouă,
- sare,
- pesmet.


Mod de preparare - Reteta sufleu de spanac cu parmezan:

Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte.
Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu untul, se pune spanacul sa se prăjească cîteva minute, se adaugă smîntîna. Se ia de la foc şi se amestecă bine, adăugînd şi parmezanul sau brînza.
Se lasă să se răcească, apoi se pun gălbenuşurile unul cîte unul şi la sfîrşit şi albuşurile bătute spumă. Se aşază în forma unsă cu unt şi presărată cu pesmet fin. Se pune la cuptor, la foc potrivit să crească frumos.
Secret: Pt a simti gustul fin se serveşte fierbinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare