Reteta salata de perisoare
Pt masa de sarbatori trebuie sa avem pregatite dinainte mai multe feluri de mancare, sa nu trebuiasca sa mai gatim si timpul liber sa ne distram alaturi de cei dragi. Pt aperitiv putem opta pt o salata de perisoare.Ingrediente:
Pentru perisoare :
1Kg carne tocata (de vita, porc,piept curcan sau piept pui)
2 oua
o legatura marar
2 felii paine inmuiata in lapte
4 linguri faina grau
4 catei de usturoi
cimbru
sare
piper
o lingura boia ardei
Pt marinata:
4 cepe
250 ml otet
500 ml apa
maioneza
2 foi dafin
piper boabe
Mod de preparare:
Pt perisoare se amesteca carnea cu restul ingredientelor cu faceti de obicei aluatul pt chiftele.
Din acest aluat se fac chiftelute mici rotunde care se prajesc in ulei incins.
Cand sunt gata prajite se scot intr-un vas pe care se asterne un servetel care sa absoarba excesul de ulei.
Intr-o cratita se da la fiert apa cu otetul, foile de dafin si boabele de piper. Cand da in clocot se adauga ceapa taiata pestisori si se lasa sa fiarba cca 5 min la foc mic.
Dupa ce a fiert se pune la scurs si se lasa sa se raceasca.
Daca se foloseste maioneza de casa aceasta se poate prepara dintr-un galbenus crud, unul fiert amestecam continuu si adaugam putin cate putin ulei pana se ajunge la cantitatea dorita. Se adauga 2 linguri mustar si maioneza este gata.
Pt cei care folosesc maioneza din comert este necesar un borcan mare.
Intr-un vas mai mare se pun perisoarele, ceapa marinata si maioneza. . . se amesteca foarte bine si se condimenteaza dupa gust. Se acopera si se da la frigider peste noapte inainte de servire.
Secret: Nu lasati ceapa la fiert mai mult de 5 min. Ea trebuie sa ramana un pic mai tare -"al dente".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu