joi, 25 aprilie 2013

Reteta bors de miel

Reteta bors de miel

Ingrediente Reteta bors de miel:

- 750 g carne de miel,
- 2 l apă,
- 1 l bors,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 1 radacina pătrunjel,
- 1 ţelină,
- 1 lingură orez,
- 1 linguriţă leuştean tocat,
- 1 ou,
- 3 linguri smantana,
- sare.


Mod de preparare Reteta bors de miel:

Se taie carnea de miel în bucăţi, se spala bine pt a indeparta toate firele de par,se lasa 30 min in 3l apa rece, se pune la fiert şi se spumează.
Se adaugă sarea, morcovul, ţelina, ceapa şi pătrunjelul tăiat în patru. Se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă
cînd este gata carnea. Se scot bucăţile de carne, se pun într-o oală curată, se scoate zarzavatul, iar zeama se strecoară şi se pune peste bucăţile de carne. Se adaugă orezul spălat, borsul şi se lasă să fiarbă pînă cînd orezul creşte. Se adaugă leuşteanul tocat şi se drege  cu un ou bătut si 3 linguri de smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare