Reteta - Plachie de crap
Din cadrul preparatelor din peste, una dintre cele mai delicioase retete este plachia. Foarte buna este cea de crap, dar puteti folosi orice alt peste autohton de apa dulce.Ingrediente:
- peste(de preferat crap) aprox 1,5 kg
- 3 cepe mari
- 1 ardei rosu
- 1.5 kg rosii sau 200 ml bulion
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 4 catei usturoi
- condimente: sare, piper, marar, patrunjel, 4 foi dafin, 1 lingura boia dulce
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine.
Se rumenestele pestele in tigaie numai cat sa prinda culoare si se da deoparte.
Se toaca marunt ceapa, ardeiul si 1kg din rosii, celelalte rosii se taie felii si se pastreaza pt final.
.
In uleiul ramas de la peste se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul,, cand ceapa devine translucida se adauga rosiile tocate marunt sau bulionul, boiaua, foile de dafin, sare, piper si abia la final vinul si patrunjelul. Se mai lasa 2 - 3 min si se ia de pe foc.
Toata compozitia se transfera intr-o tava sau un vas termorezistent, se adauga pestele pe care il acoperim cu feliile de rosii. Tava se da la cuptor la 180grade timp de 30 min pana cand uleiul iese la suprafata.
Se orneaza cu lamaie si patrunjel si se serveste calda cu mamaliguta.
Secret: Nu ezitati sa folositi cat mai mult marar, acesta da savoare cu pestelui.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu