Reteta dovlecei umpluti
Ingrediente - Reteta dovlecei umpluti
- 6 dovlecei,- ½ pahar orez,
- 2 ouă,
- 2 cepe,
- 1 legatura mărar tocat,
- ½ pahar lapte,
- 2 linguri untdelemn,
- sare,
- piper,
- 1 pahar smantană,
- iaurt,
- făină.
Mod preparare - Reteta dovlecei umpluti
Una din cepe se toaca mărunt si se rumeneşte uşor în untdelemn. Se adaugă orezul spălat, se prăjeşte puţin şi se stinge cu laptele. Se lasă pe foc pînă cand orezul începe să înflorească. Se dă la o parte, se adaugă ouăle fierte tocate mărunt, mărarul, sarea şi piperul. Se umplu dovleceii curăţaţi, spălaţi, tăiaţi în două şi scobiţi de miez, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în untdelemn. După ce toţi dovleceii sînt prăjiţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă peste ei un sos preparat dintr-o ceapă mică tocată prăjită cu puţin ulei şi stinsă cu un pahar de apă şi un pahar cu smîntînă. Se lasă să fiarbă puţin pe foc, apoi se dă la cuptor pînă cînd sînt gata.Secret Reteta dovlecei umpluti: Se servesc cu iaurt.
reteta dovlecei umpluti , reteta dovlecei umpluti , reteta dovlecei umpluti
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu