duminică, 18 decembrie 2011

Reteta tiramisu

Reteta tiramisu

Pt sarbatorile de iarna puteti opta pt un desert elegant si delicios adorat de intreaga familie si anume tiramisu.


Ingrediente - Reteta tiramisu:


- 1 pachet mare piscoturi
- 250 g crema Mascarpone
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 3 cescute de espresso sau ness
- cacao pentru ornat
- 50 ml coniac


Mod de preparare - Reteta tiramisu:

Se separa galbenusurile de albusuri

Intr-un bol se bat cu mixerul  galbenusurile de ou cu 5 linguri de zaharl pana se deschid la culoare si capata o consistenta spumoasa. Se adauga 25 ml coniac pt a taia gustul de ou si mai amestecam 3 min cu mixerul.

Se incorporeaza crema Mascarpone putin cate putin, se lucreaza numai cu telul sau cu o lingura amestecand de jos in sus.


Intr-un bol separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla;se adauga inca 5 linguri de zahar si se mai bat pana se intaresc.


Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;crema finala va arata astfel:



Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care s-a turnat restul de coniac pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;



Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;

Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;


Se pudreaza din belsug cu cacao, sau daca vreti puteti sa radeti ciocolata neagra astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.




Secret: Pt tiramisu cu un gust mai accesibil puteti spori crema cu 300 ml frica de casa, daca reusiti sa gasiti o smantana grasa nefermentata.

Reteta tiramisu, tiramisuReteta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare