Reteta tiramisu
Pt sarbatorile de iarna puteti opta pt un desert elegant si delicios adorat de intreaga familie si anume tiramisu.Ingrediente - Reteta tiramisu:
- 1 pachet mare piscoturi
- 250 g crema Mascarpone
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 3 cescute de espresso sau ness
- cacao pentru ornat
- 50 ml coniac
Mod de preparare - Reteta tiramisu:
Se separa galbenusurile de albusuriIntr-un bol se bat cu mixerul galbenusurile de ou cu 5 linguri de zaharl pana se deschid la culoare si capata o consistenta spumoasa. Se adauga 25 ml coniac pt a taia gustul de ou si mai amestecam 3 min cu mixerul.
Se incorporeaza crema Mascarpone putin cate putin, se lucreaza numai cu telul sau cu o lingura amestecand de jos in sus.
Intr-un bol separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se umfla;se adauga inca 5 linguri de zahar si se mai bat pana se intaresc.
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;crema finala va arata astfel:
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care s-a turnat restul de coniac pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, sau daca vreti puteti sa radeti ciocolata neagra astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Reteta tiramisu, tiramisu, Reteta
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu