marți, 10 aprilie 2012

Reteta friptura de miel la cuptor

Reteta friptura de miel la cuptor

Pentru friptură partea cea mai bună este piciorul din spate (pulpa) pînă la rinichi. Carnea, neudată, se pîrleşte la flacără, ca să se ardă firele de păr. Osul se sparge cu satirul în 2—3 locuri, ca să se poată tăia carnea în bucăţi, cînd este friptă. Carnea de miel scade mult la fript; cu osul îşi va păstra mai bine forma. Bucata de carne se aşază într-o tavă sau cratiţă potrivită cu mărimea ei pentru a nu rămîne loc liber în jur (altfel se va arde sosul), se presară cu un vîrf de cuţit cu piper şi un vîrf de cuţit cu boia dulce de ardei (care se întinde cu mîna la suprafaţă), ca să se rumenească frumos, apoi se unge bine cu untură de porc sau cu untdelemn. Tava se introduce în cuptorul bine încins, unde se lasă circa 20 minute, pînă cînd se rumeneşte puţin; apoi, se presară cu puţină sare fină şi în cratiţă se adaugă 3—4 linguri cu apă (ca să nu se ardă sosul). Din cînd în cînd, carnea se întoarce, ca să se rumenească uniform, stropindu-se de fiecare dată cu sosul din tavă, care se completează cu apă cît. este necesar ca să nu se ardă.
După ce s-a rumenit puţin, carnea se acoperă, ca să rămînă mai suculentă. Se frige în circa 1 si 1/2 oră. Cînd este gata, se pun în sos 3—4 căţei de usturoi, tăiaţi în felii şi cu acest sos se stropeşte bine friptura; astfel, usturoiul aromează mai intens.

Secret: Se serveşte cu salată de cartofi preparată cu ceapă, cu salată verde, cu cartofi prăjiţi etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare