miercuri, 4 iulie 2012

Reteta afinata

Reteta afinata

Ingrediente - Reteta afinata:


- 1 kg afine,
- 1l alcool 60 grade,
- 100 ml rom,
- 500 g zahăr,
- vanilie.

Mod de preparare - Reteta afinata:

Afinele se spala si se tin 15 min in apa ca sa iasa la suprafata ganganiile si frunzulitele, se scurg de apa si apoi se pun împreună cu zahărul în sticle.Se ţine 5—6 zile la căldură, agitînd-o. zilnic, pînă cînd se topeşte zahărul; se pun, apoi,alcoolul, romul şi vanilia. Sticlele se scutură bine şi se închid ermetic cu dop.

Secret: se lasă la rece 2—3 săptâmani, ca sa capete aroma apoi afinata  se poate consuma.

Reteta afinata, afinataReteta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare