Reteta mancare de spanac cu rosii
Ingrediente - Reteta mancare de spanac cu rosii:
- 500g spanac,- 250ml suc de roşii,
- o ceapă (50 g),
- 3-4 căţei de usturoi,
- 50ml untdelemn,
- 20 g făină,
- sare.
Mod de preparare - Reteta mancare de spanac cu rosii:
Spanacul bine spălat se scurge de apă în strecurătoare. Intr-o oala, ceapa, tăiată mărunt, se căleşte, un minut, în untdelmn, fără să se rumenească; apoi, se adaugă spanacul nefiert cu frunzele întregi şi se amestecă, pe foc mic, pînă cînd îi scade volumul. Se adaugă, apoi, sucul de roşii, 1/2 linguriţă sare şi se lasă să fiarbă circa 20 minute, la foc mic, pînă cînd se moaie bine. Apa pe care o lasă spanacul şi, în plus, sucul de roşii vor forma suficient sos.Dacă este prea mult lichid, acesta se leagă cu o linguriţă rasă de făină, frecată cu o lingură de apă rece care apoi se amestecă cu spanacul, lăsind să fiarbă cîteva clocote. Se sărează şi se pune usturoiul tăiat mărunt, după ce mîncarea s-a luat de pe foc.
Secret: Se poate pregăti la fel şi fără usturoi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu