Reteta crema de vanilie
Ingrediente:- 500ml lapte,
- 4 oua (sau 5 galbenusuri),
- 1 pahar zahar,
- 3 linguri faina,
- 1/2 baton vanilie.
Mod de preparare:
Ouale intregi sau numai galbenusurile se freaca cu zahar, se
adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp. Daca crema nu se foloseste imediat, se toarna intr-un castron de portelan, se netezeste, se pun deasupra bucatele de unt (pentru a evita formarea unei cruste) sau se presara cu zahar.
Secret: In loc de vanilie se poate folosi coaja de portocale care se pune in lapte cu 1/2 de ora inainte de intrebuintare, apoi laptele se strecoara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu