Cum se prepara slanina papricata
Se alege slanina de la gîtul porcului (gusa), proaspătă sau sărată, ca şi pieptul sau burta sărate şi neafumate, se fierbe (cîte o bucată) cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper şi de ienibahar sau cimbru, maghiran, după gust) circa o oră (fără clocot), aşezată într-un vas cu şoriciul în jos (altfel acesta va sta la suprafaţa apei şi nu va fierbe).Intre timp, se taie în felii 7—8 căţei de usturoi, se presară cu o linguriţă cu sare şi apoi se zdrobesc cu dosul unei linguri de lemn într-o farfurie, adăugind şi 2—3 linguri cu apă fierbinte (din care a fiert slănina). Cînd slănina este fiartă (fără să fie prea moale), se scoate cu o furculiţă şi se trece imediat prin acest mujdei, întorcînd-o pe toate părţile. După aceea, caldă sau rece, slănina se presară cu boia dulce, frecînd-o cu mîna sau cu o cîrpă, ca să se înroşească pe toate părţile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu