vineri, 24 februarie 2012

Reteta peste la cuptor cu ciuperci

Reteta peste la cuptor cu ciuperci

Ingrediente:
- 1 kg peste,
- 500g  ciuperci,
- 100 ml untdelemn,
- 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii,
- un varf de lingurită piper,
- o foaie de dafin,
- o ramură de cimbru,
- 100 ml vin,
- 1lămiie,
- mărar,
- sare.

Mod de preparare:
Peştele curăţat se aşază întreg într-o tavă smălţuită sau cratiţă, impreuna cu ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari în jurul lui, cu roşiile tăiate in felii mai groase sau cu sucul de roşii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul şi 3 —4 felii de lamaie fără coaja albă (care amăreşte).
Toate se presară cu linguriţă de sare şi se pune untdelemnul. Tava se introduce în cuptor la foc submijlociu, unde se lasă cca o oră, ca peştele să se frigă încet; se stropesc cu sosul, din cînd în cînd, atît peştele, cît şi ciupercile.
După ce s-a rumenit o parte, peştele se întoarce pe partea cealaltă.
Secret: Cînd este gata, se serveşte ca fel intai, cu ciupercile alături, ca garnitură, presărate cu mărar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare