sâmbătă, 4 februarie 2012

Reteta pilaf de pui sau alta carne

Reteta pilaf de pui sau alta carne

Ingrediente:
- 500g carne,
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/4 radacina telina,
- 150 g orez,
- 750 ml supa de carne,
- o linguriţă ceapă rasă,
- untdelemn sau unt,
- frunze de pătrunjel, ţelină, sare.

Mod de preparare:
Intr-o oala se pune la fiert carnea impreuna cu ceapa, morcovul, telina si putina sare. Cand carnea este fiarta, aceasta se scoate dar se pastraeza supa.
Orezul se spala se scurge bine si se căleşte, 2 minute, cu ceapa rasa intr-o cratiţă cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt amestecînd mereu ca să nu se rumenească, apoi se stinge cu 750 ml din supa de carne cîntărită şi o linguriţă cu vîrf de „Vegeta" pentru gust mai bun, care şi sărează, se gusta si daca mai este nevoie se adauga sare acum altfel orezul nu va fi gustos.
Se fierbe acoperit, la foc mic, sau se fierbe în cuptor, tot acoperit circa 15 minute.Acum, se adaugă carnea fiartă din supă, tăiată în bucăţi (dacă este pasare) sau în felii (dacă este în bucată) şi frunze de pătrunjel şi ţelină tăiate marunt.
Se mai fierbe 5 minute si se ia de pe foc. Se mai tine acoperit inca 20 min si se serveşte cu ardei copţi, salate de crudităţi sau murături ca fel doi.
Pilaful va iesi foarte bun si daca folosim carne de vitel, porc sau curcan.

Secret: Daca se respecta cantitatea de lichid din reteta, orezul are nevoie doar de 20 min ca sa fiarba pe foc, chiar si dupa ce se ia de pe foc fierbierea continua daca orezul se pastreaza acoperit, va fi absorbit si restul de lichid, iar bobul va ramane neterciuit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare