miercuri, 1 februarie 2012

Reteta snitele din piept de pui umplute cu ciuperci

Reteta snitele din piept de pui umplute cu ciuperci


Ingrediente:
- 6 snitele din piept de pui
- 1 morcov,
- 1 radacina patrujel,
- 1/2 telina,
- 1 ceapa,
- piper,
- boia  de ardei,
- 250g cascaval.

Pt umplutura:
- 250g ciuperci de orice fel,
- 50 g ceapă,
- 50 ml untdelemn,
- piper,
- pătrunjel şi mărar tăiat mărunt,
- sare.

Mod de preparare:
Din pieptul de pui  se taie şniţele de 1 cm grosime şi se bat puţin cu ciocanul de carne in interiorul unei folii de plastic pînă cînd se subţiază de 1/2 cm mărindu-se astfel suprafaţa lor, fără să se rupă.
Se condimenteaza cu piper si boia de ardei.

Pt umplutura se toaca marunt ceapa, se căleşte, un minut, în untdelemn; se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii subţiri, un vîrf de cuţit cu piper şi 1/2 linguriţă cu sare. Se fierb acoperite, la foc mic, pînă cînd scade complet apa ce o lasă ciupercile, apoi se adaugă pătrunjel şi mărar.
Această compoziţie se întinde pe şniţele care, apoi se rulează. Dacă sint mai mari, şniţelele se leagă cu sfoară subţire, trecută circular ca să nu se desfacă; cele mici se prind cu 1 — 2  scobitori, care vor fixa marginea exterioară. Se aşază toate într-o tigaie, unele lîngă altele, cu 4—5 linguri de untdelemn şi se prăjesc la foc mai tare (dar nu direct pe flacără), întorcîndu-se pe toate părţile, pînă cînd se rumenesc puţin (să se coaguleze, ca să nu iasă sucul din carne). Se pun, apoi, sub şniţele, un rînd de felii de 1/2 cm grosime de morcov, pătrunjel, ţelinâ, ceapă, l/2 linguriţă cu sare şi 4—5 linguri cu apă, lăsînd să fiarbă acoperite la foc mic, adăugind cîte puţină apă, cînd sosul scade, ca să nu se ardă.
Cratiţa se poate introduce în cuptor, tot acoperită. Se pune apă numai pînă la nivelul zarzavatului, ca să fiarbă mai mult in aburi, stropindu-se mereu cu sosul, pentru a se rumeni frumos chiar şi sub capac, datorită sucului (carotenului) din morcovi.
Cand aproape sunt gata peste snitele se pune cate o feliuta de cascaval. Se mai lasa 5 minute sa se topeasca cascavalul si apoi se scot din cuptor.

Secret: La servire, şniţelele (de la care s-a înlăturat sfoara sau scobitorile), se aşază pe platou, alături cu garnitură de orez, piure de cartofi, sau cu diferite soteuri din legume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare