marți, 10 ianuarie 2012

Reteta piept de pui umplut cu legume

Reteta piept de pui umplut cu legume

Ingrediente:
1 kg piept pui
1/2 de ceapa
1 catel de usturoi
1 morcov mic
3-4 linguri de fasole verde(congelata, proaspata sau din conserva)
2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
patrunjel verde tocat
sare si piper
3 linguri de ulei de masline extravirgin


Mod de preparare
Din pieptul de pui se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).
Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi. Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.
Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura, apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde sau cu fire de sparanghel
Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute "pachetelele" pe toate partile. Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura), se acopera cu foile de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se "odihneasca" acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pipetul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare