Reteta tort de ciocolata
Ingrediente:Blat:
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
Crema1
200gr ciocolata alba
200ml frisca lichida
esenta vanilie
Crema 2
200gr ciocolata neagra
200gr frisca lichida
esenta rom
Sirop
150gr zahar
150ml apa
esenta rom
Glazura
300 gr ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
50gr unt
Mod de preparare:
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri ;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se dauga zaharul si se bat din nou spuma tare.
Peste albusuri se adauga galbenusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus.
Se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
Se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt , timp de 1 h la foc potrivit si se probeaza cu scobitoarea cand e gata.
Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.
Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si a doua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .
La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.
Inainte de a se intari glazura se decoreaza duapa imaginatia fiecaruia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu