Reteta clatite cu branza de vaci si scortisoara la cuptor
Ingrediente - Reteta clatite:
apa minerala
500g faina grau
150 ml ulei
150g zahar
400g branza de vaci,
250 mlsmantana,
2-3 linguri zahar,
stafide,
esenta vanilie.
scortisoara
Mod de preparare - Reteta clatite:
Intr-un bol se face aluatul de clatite astfel: se adauga mai intai faina, se sparge un ou si se adauga apa minerala cate un pic pana aluatul capata consistenta unei smantani. Se adauga 2 linguri de zahar, se amesteca pt omogenizare si lasam aluatul la odihnit 15 min.Se pune tigaia cu ulei pe foc, cand uleiul este incins se toarna intr-o canita si cu un polonic se toarna aluat in tigaie, se uniformizeaza aluatul pe fundul tigaii si se prajeste clatita pe ambele parti.
In continuare se toarna putin din uleiul din canita si aluat pana se epuizeaza compozitia.
Intr-un vas se amesteca branza de vaci,cu oul,cu restul de zahar, cu stafidele si esenta de vanilie pana la omogenizare. Pt o compozitie mai cremoasa se poate folosi si robotul.
Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei), se pudreaza cu scortisoara si se acopera cu smantana amestecata 1 plic zahar vanilat.
Se da la cuptor pentru aprox. 40-50 min.
Secret: Este bine ca in aluatul de clatite sa adaugam zahar, pt ca vor iesi mai aspectoase si apa minerala in loc de lapte din cauza ca laptele intareste clatitele.
Clatite cu branza de vaci si scortisoara la cuptor, Clatite cu branza de vaci, Reteta clatite cu branza de vaci si scortisoara la cuptor, Reteta clatite
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu