Reteta omleta spumoasa
Ingrediente:- 3—4 ouă,
- o lingură de smîntlnă groasă (50 g),
- o linguriţă cu vîrf unt (30—40g),
- 3 linguri untdelemn,
- un vîrf de linguriţă sare fină,
- un vîrf de cuţit piper măcinat
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă tare (cu furculiţa sau cu telul), se adaugă gălbenuşurile, smîntîna, untul topit, sarea, piperul şi se răstoarnă cu telul, ca să se amestece. In tigaia goală, infierbîntată 4—5 minute la foc mijlociu (nu direct pe flacără), se pune untdelemnul şi, după un minut, se deşartă în ea compoziţia de omletă. După ce s-a închegat la bază şi s-a rumenit puţin, se ridică de jur-împrejur cu lama lată a unui cuţit, ca să curgă compoziţia moale de deasupra sub omletă şi să se coaguleze.
Cînd s-a închegat toată, rămînînd numai deasupra umedă, omleta se serveşte fierbinte, presărată c cu brinzeturi. Cine doreşte s-o prăjească şi pe partea de deasupra, o răstoarnă cu partea de deasupra în jos, pe o farfurie întinsă, unsă bine cu untdelemn, pe urmă îi dă drumul să alunece iar în tigaie, ca să se rumenească, 1—2 minute, şi pe această parte, apoi se presară cu brînză.
Secret : Aceasta omleta se lasă întreagă, nu se mai îndoaie în jumătate, deoarece se va rupe, fiind foarte pufoasă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu