miercuri, 25 ianuarie 2012

Reteta snitel vienez

Reteta snitel vienez

Ingrediente:
- 6 şniţele (piept de pui, carne de porc slaba),
- 1 ou
- 200g faina de grau
- 200g pesmet
- untdelemn pt prajit,
- sare
- piper
- 1lamaie
- 50g unt
- patrunjel tocat

Mod de preparare:
Pentru snitele carnea trebuie să fie de animal tînăr, sau din părţile cu musculatura mai moale de la animale mature, ca în timp de 15—20 minute să fie pătrunsă suficient de căldură şi să se moaie atît, încît să se poată consuma imediat.
Bucăţile de carne, se bat cu ciocanul pt carne pe ambele parti. De preferat se bate canea numai in interiorul unei folii de plastic ca sa nu sara bucatele.
Snitelele rezultate se piperează puţin, se trec bine prin făină, apoi prin ou bătut (cu furculiţa) cu puţină sare şi, imediat, prin pesmet. Se bat bine între palme ca pesmetul să se lipească numai cît este necesar, iar restul să cadă (să nu se ardă în tigaie). Se pregătesc toate.
 Tigaia se înfierbîntă fără grăsime, 3 — 4 minute, la foc mijlociu , apoi se pune untdelemnul într-un strat de 1/2 cm care se va înfierbîntă în cîteva secunde. Se aşază, imediat, bucăţile de carne (cîte încap) şi se prăjesc la foc mijlociu dacă untdelemnul scade, se mai completează.
Şniţelele se servesc fierbinţi, cu felii de lămîie (cu marginea crestată).
Pe fiecare şniţel se aşază cîte o felie de lămîie, iar peste aceasta o bucăţică de unt, cît o măslină, trecută prin pătrunjel tocat.
La masă, untul se topeşte la căldura şniţelului; lămîia se presează cu furculiţa..
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.

Secret: Şniţelele, dacă sînt din carne proaspătă, se pot săra şi condimenta puţin numai în momentul prăjirii; dacă a fost carnea congelată, se pot condimenta cu puţin piper, însă se vor săra, numai după ce s-au coagulat pe ambele părţi, la foc tare, 1 — 2 minute, ca să nu iasă sucul din ele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare